1 Ağustos 2013 Perşembe

Diren Küçük Yatırımcı

#DirenKüçükYatırımcı; Nedense bu başlık cazip geldi bana yada buna sebep oldu bazı küçük enişteler.Neyse konumuza gelelim ; Empati ne güzel bir icat değil mi? Nedense bazıları buna harfiyen uyuyor.Geçen yıl bu zamanlarda Galatasaray SK transferleri üzerinden SPK yonetım kurulunu hedef alan kıtle şuan 3 maymunu oynamakta.. Gunlerce mail ve fax yağmuruna tutanlar bugunlerde aynı yontem ıle bilinçsizce zafer çığlıkları atmakta,sonu yine her zaman kı gıbı husran olucagını bıle bıle.Önce ki yazılarımda üzüldüğümü belirtsemde artık malesef istesemde üzülemiyorum tabiata aykırı bir beyin jimlastiği kullanıyorlar.Önce CAS davası daha sonra UEFA kararlarını bır sekılde yanlıs tercume edıp borsa da manipülasyon yapan kurumlar yine huylarından vazgeçmeyıp bugunde transfer konusunda kendılerıne yakışanı yapmıştır.
2 aydır süre gelen transfer donemınde KAP ve resmı sıteden hıcbır bıldırım gelmemesıne ragmen yonetıcılerın cıkıp yalan beyan vermesı spekülasyon olmuyor malesef.Pekı medya bu işin neresınde dersınız ? Tam göbeğinde; Ali Koç'un verdiği yemek epey lezzetlı olmalı ki yemekden sonra meyve ıkram etmesede o meyvelerı zaten suan toplama aşamasında.Gunlerdır borsanın açılış saatınde transferın bıtme aşamasında olduğunu belırtıp insanları hisse satın almaya surukleyen ve baskılayan o tutumları olmasa şuan acaba ' o ' klubun değerleri aynı rakamlarda olurmuydu ? Pekı ya CAS ? Fenerbahçe AŞ'den KAP'a yapılan açıklama aynen şu şekilde: “UEFA Tahkim Kurulu'nun Kulübümüzün 2 yıl süreyle UEFA müsabakalarından men yönündeki kararın yürütmesi CAS tarafından durdurulmuştur.”
Hukuki terimlerin, ifadelerin bir soruşturmayı nasıl etkilediği ve KAP’ a doğru bilginin verilmesi zorunluğu  apaçık ortada iken böyle bir bildirimin yapılması alanen suçtur. Çünkü ifadede belirtilen “... kararın yürütmesi  CAS tarafından durdurulmuş” ibaresi yatırımcıya sanki Fenerbahçe AŞ nin başvurusu üzerine CAS kulübü haklı bulduğu izlenimini ortaya çıkarmıştır.
Oysa sonradan CAS’ın ve diğer hukuk adamlarının yaptığı açıklama ile aslında CAS'taki duruşmanın hızlandırılmış olarak görülmesi teklifinin UEFA'dan geldiği ve kulüplerin bunu kabul ettiği ortaya çıkmıştır.
Nitekim 18 Temmuz günü bu açıklamayı ve öncesinde de kimi internet sitelerinde çıkan haberler ile FENER hissesi %10 dan fazla artış göstermiştir. Dikkatinizi çekmek isterim... Disiplin Kurulunun cezaları açıkladığı 26 Haziran günü FENER hisse senedi işlem hacmi 14.3 milyon TL iken sadece  18 Temmuz 2013 tarihindeki CAS kararı ile ilgili durum ortaya çıktığı 14:30 dan sonraki işlem hacmi 10 milyon TL den fazla.  27,10 TL gibi bir seviyeye düşen hisse senedi ise günü yaklaşık 30 TL ile kapadı.Peki o zaman aklınıza hiç bu hisseleri kimlerin aldığı; bu hareketleri kimlerin yarattığı gelmiyor mu ? Yıl içinde 55 TL yi gören hisse senedini 27 TL lerden alanlar kimlerdir? Bunlar kafanızı karıştırmıyor mu?

Nerede SPK ?
Nerede küçük yatırımcı ?
Nerede adalet ?
Nerede etik ?

SPK yonetım kurulu başkanını kutlar onumuzde kı Fenerbahce yonetımınde kendılerıne ayrılmış olan görevlerinde başarılar dıleriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder