11 Ağustos 2013 Pazar

GALATASARAY-Fenerbahçe Maç Önü



Galatasaray ile Fenerbahçe, Süper Kupa’da Kayseri’de oynayacakları sezonun ilk derbisiyle tarihlerinde 375. kez karşı karşıya gelecek. Şimdiki Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nın bulunduğu “Papazın Çayırı” olarak adlandırılan yerde 17 Ocak 1909 tarihinde yapılan ve Galatasaray’ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 104 yıllık rekabette, galibiyetlerde ve gol sayısında Fenerbahçe’nin üstünlüğü bulunuyor. Sarı-lacivertliler, geride kalan 374 maçtan 142’sini kazandı, sarı-kırmızılı ekip bu süre içinde 119 kez galip geldi. İki takım 113 maçta ise eşitliği bozamadı. Fenerbahçe’nin attığı toplam 524 gole, Galatasaray, 476 golle karşılık verdi.

Teknik direktör Fatih Terim, TFF Süper Kupa şampiyonluğu hâlinde Galatasaray'ın başındaki 13. resmi kupasını kazanmış olacak. Fatih Terim, "Türkiye'nin en çok kupa kazanan teknik direktörü" unvanını tek başına eline geçirecek.

Bu alanda rekor Trabzonspor'un unutulmaz teknik direktörlerinden Ahmet Suat Özyazıcı'da. Teknik adamın toplam 12 kupası bulunuyor.

Muhtemel ilk 11'ler

Galatasaray: Muslera, Eboue, Chedjou, Semih, Hakan, Hamit, Selçuk, Melo, Emre, Sneijder, Drogba

Fenerbahçe: Mert, Mehmet Topuz, Bruno Alves, Bekir, Kadlec, Kuyt, Mehmet Topal, Baroni, Emre, Sow, Webo

Saat: 20.30

Stat: Kadir Has Stadı

Hakem: Bülent Yıldırım

Maçın başlamasına saatler kala birkaç anektod bırakmak gerekirse yine skoru ve favorisi olmayan bir derbi bizleri bekliyor.Forvetlerden daha çok savunma ve kalecilerin belirleyeceği bir kupa maçı olacaktır.Drogba ve Sow ne kadar belırleyıcı faktör olsada yıne son sozu müdafa adamları söyleyecektir.Çok şey çizilip yazılabilir,günlerce üstünde tartışılabilir ama artık beklenen gün geldi futbolcuların sahada konuşacagı bır mac olur ınsallah.Galatasaray trıbunlerı Kapalı/Maraton - Kuzey dıye adlandırdıgımız trıbunlerı alırken Fenerbahce taraftarı Numaralı/Fenerıum-Guney trıbunlerınde yer alacak.Taraftarın bu maçta pek etken olacağını dusunmuyorum fakat ultrAslan yıne adına yakışır bır gorsel şow duzenleyecegınden suphem yok.Bknz: Meşale yakıyormussunuz ? Yaktırmam... #Yawheehee

Toplam İlk 11 Takım Değerleri
Galatasaray            Fenerbahçe
                                                           97M €                    62,2M €

 
Kapali/Maraton trıbunu ultrAslan

Maç Öncesi Kayseri PARK AVM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder