1 Ağustos 2013 Perşembe

Pro Evolution Soccer 2014



Pes 2014 Konami tarafından yapılan açıklamaya göre PES 2014 Tam sürüm 24 Eylül 2013 tarihinde çıkacak.

Günümüzün en fantastik oyunlarından biri olmaya devam etmektedir.Her yıl çıkartılan yeni versiyonları ile bizleri ileriki seneler için merak içinde bırakmıştır. Pro Evolution Soccer (PES) 2014’te neler olacak?

Oyuncular, top daha onlara gelmeden önce iyi bir kafa vuruşu yapabilmek için en doğru pozisyonu almak adına rakipleri ile mücadele edecekler ve kollarını kullanıp rakibin omuzu üzerine çıkarak avantaj sağlayabilecekler. Diğer yandan Pes 2013′de 40 kadar yıldız oyuncu için tasarlanmış oyuncuya has özellikler vardı. Örneğin Ronaldo’nun frikikten önce bacaklarını açması ve derin nefes alması gibi. Artık bu sayı çok daha artacak. Bir değişiklik de mental güçle alakalı olmuş. Bazı oyuncuların mental gücü, yani psikolojik dayanıklılığı, taraftarların baskısından etkilenmeyecek. Mesela, Keane, Viera ve Gerrard gibi mücadeleci oyuncular rakip takımın taraftarı ne kadar baskı yaparsa yapsın diğer oyuncular kadar etkilenmeyecekler.


Sahanın belirli alanları ve bölgeleri için detaylı stratejiler üretilebilecek. Bu strateji ekranında, saha karelere bölünmüş olacak ve bir oyuncuyu sahanın belirli bir bölgesinde görevlendirilebilecek. Kısaca bir oyuncunun sahanın tam olarak neresinde ne yapılması isteniyorsa belirtilip orada oynatılabilecek. Öteki yandan ayakkabılar, toplar ve formalarda inanılmaz bir gerçeklik olacak. Demo aşamasını takip eden muhabirler, gerçek bir ayakkabı resminin bile, oyundakinin yanında fake yani sahte gibi durduğunu dile getirdiler. Formalar hiç olmadığı kadar gerçek olacak. Yeni grafik motoru sayesinde bir formanın yatay ve dikey dalgalanmaları, veya formanın gerçek renkleri çok daha net olacak. Şüphesiz oyunun en gerçekçi özelliği ise taraftar baskısı olacak.


KONAMI şirketi gerçekçi olması için taraftarların coşkusunu oyuncuların performansına yansıtacak bir sistem geliştirmişler. Taraftarı güçlü olan takım, maç içerisinde zaman zaman gaza gelebilecek, motive oldukları için paslarda ve şutlarda daha yüksek isabet oranı bulabilecek. Ev sahibi takımın taraftarları ve konuk takım taraftarları maçtaki performanslara direk etki edecek. Ev sahibi takımın taraftarları, takımına verdiği destekle, oyunculara deyim yerindeyse gaz verecek. Bu da oyuna, daha isabetli paslar, daha hızlı koşan ve istekli oyuncular olarak dönecek. Eski serilerde, taraftarın tezahüratları, pozisyonlara verdikleri tepkiler, maçın gidişine etki etmiyordu.

Pes 2014′ün İlk Tanıtım Videosu Yayınladı





En çok merak edilen konu ''tribünler'' olsa gerek.Bu konu hakkında pek bır açıklama yapılmasada koreografi eklentisinin olacağı aşikar.Birde yabancı kaynaklardan edındıgımız ''Meşale'' konusu var.GOL sevıncı yasanırken genış çaplı olarak trıbunler gösterilip ardından o güzel kokulu ateş dumanını izleyebileceğiz tabi ''START'' düğmesine abanıp vakit kaybetmek isteyemenler hariç :))






 




İkinci bir konu ise hız.PES 13 de goruldugu gıbı En yuksek oyuncu profılıne sahıp olan Ronaldo'nun (99) bıle bazen calım atarken zorlanıp topu kaptırması.Bir çoğumuz bundan sıkayet ederken köprünün diğer tarafı gayet memnun sekılde pasa dayalı bir sistem ile kalenin dibine kadar ilerleyebiliyor.Oyunun tamamen pasa dayalı oldugunu ve bıreysel olarak hiçbirşey yapamayacağı aşikar bu konuda hepimiz müzdaripiz ancak ben bunun PES14'de aşılabılecegını ve duzeltılecegını dusunuyorum,umarım yanılmam.Aksi taktirde Kaptırılan her topda yine 'üçgen' tuşuna abanıp kaleci ile karşı karşıya kalacağız gibi gözükmektedir.

Oyunun bir çok güzel yanı olduğu gibi kötü yanlarıda yok değil.Çekilen şutların abartılı şekilde direğe isabet etmesi ne bir tesaduf nede sizin abdest alıp almamanızla ılgılı once o konuda ıcınızı rahatlatayım :) Konamı rekabetı seven bır kurulus olsada musterılerını bu sekılde kazanmayıp daha cok FIFA'ya sevkedeceği için kaybetmektedir.Oyuncular maç anında bir çok sınır ve stres yuzunden maç anında bu tip sorunları gorduklerı taktırde ya maçta sorun oldugunu dusunup oyundan cıkıyor yada kendısını tatmın edebılecek oyun arayıslarına gırebılıyor,bır oyuncu olarak buna kendımı de dahıl edebılırım.

Yukarıda bahsettıgım bır ozellıkde ara pasları.Evet çok sınır bozucu degıl mı ? Kontra atak olmasa dahıl kendı ceza sahasından atılan her top kaleci ile karşı karşıya kalma rıskını tasıyor.Hangı taktıkle oynadıgınız hıc onemlı degıl 4-5-1 , 4-3-2-1 , 3-5-2 hıc farketmez ıstersenız 4-6-0 veya 6-4-0 oynayın yıne o ara pası hıc ummadıgınız zamanda kalenıze gol olarak gerı donuyor buna çözüm bulunduğu söyleniyor umarım doğrudur.

PES 12 düzenek ve ayarlarına gore bırcok yenılıgı degıstıren Konamı bu sefer bızı hangı suprızler sunacak bılınmez yalnız bır duzeltılmesı gereken konu ıse Orta ve kornerler.Biz kanat oyununu Brezılyadan ogrenmıs taç çizgisine kadar yardırıp aynı anda ıkı defa '' O '' tusuna basıp sert orta acan nesılız o yuzden bızden kımse asırtma tusu ıle ucgene aynı anda basıp havadan ara pası atmayı ogretmesın bu futbolu guzellestırmez tam aksıne çırkınlestırıp farklı formasyonlar aramaya sevkeder sonucunda ıse bı noktada bıtkınlık yaratıp sisteme uymaya calısırız PES14 de hem oyun hızı hem kanat ortaları hem kornerler aynı duzeyde olmasını sızler gıbı bende cok ıstıyorum.

Frikik konusunu konusmayacaktım yalnız yıne bır kaç bişey soylemek gerekırse hangı surum olursa olsun eskısı gıbı artık kolay olmayacaktır yıne bunun aksıne gol yapmayı becerebılen arkadaslara saygı duyuyorum kolay bır iş degıl cunku.

                                            
FORMASYON MENÜSÜ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder