11 Ağustos 2013 Pazar

SÜPER CUP WİNNER GALATASARAY


Maç hakkında konuşmak gerekirse Galatasaray-Fenerbahçe derbilerinin çekiciliğinin gerginlikten ibaret olduğunu en başta belırtmekte fayda var.Maç içerisinde en ufak bır gergınlık olmadığı ıcın sahada kı taraftarlar ve ekranda kı bızler ortada Futbolun olmadıgına şahitlik ettik.Kadrolar açıklandıktan sonra kafamda bazı soru işaretleri vardı elbet fakat Gökhan Zan yıne benı yanıltmayıp taş adam görevini yine elinden geldiğince demekte fayda var yerine getirdi ve lig içerisinde iyi bir rotasyon oyuncusu olduğunu gosterdı.Semih için ne kadar övgü getirsek az kalır.Kısa boyuna rağmen bu kadar iyi sıçrayıp tekmeye kafa atması kendisine duyulan saygıyı kat kat arttırıyor.Melo yine bildiğimiz gibi bugun özellikle çok beğendim pas hataları dışında ofansta ve mudafada yerınde kademeye girerek topu kendı lehımıze dondurmeyı başardı.Selçuk'da buna ayak uydururak orta saha tandemını tekrardan işleyecek hale döndurduler..Buraya kadar ne kadar güzel okudunuz dimi gayet güzel ya da güzel olmasa bile ümit verici.Peki ya o ? Hepınız anladınız kımden bahsettıgımı.Bır once kı yazımda yorum yapmayacagım demıstım o kararı ıyı kı vermısı yoksa bugun pek güzel cümleler okuyamazdınız.. Sneıjder ne kadar etkili olamasada şutları ve akıl dolu ara paslarıyla yine göz doldurdu,topun kendısıne geldiği zaman maçın hızının artması sürekli top ona gelsede izlesek gibi bir izlenim yarattı.Drogba hakkında bızlerın yorum yapması bıle aslında çok anlamsız gelsede Allah onu bu takıma kazandırıp o korner dıregıne doğru kaymasında etken olan kım varsa cümle geçmişinin ruhunu şad eylesın.Sen ınsan mısın ? Son olarak küçük elli büyük yürekli aslanımız.İyi ki varsın be oğlum sen olmasan bu kalp bu maçlara dayanamazdı.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, TFF Süper Kupa şampiyonluğunu elde ederek, Galatasaray’ın başındaki 13. kupasını almayı başardı.
Tecrübeli teknik adam böylelikle,  Trabzonspor’un unutulmaz teknik direktörlerinden Ahmet Suat Özyazıcı ile beraber  paylaştığı ‘Türkiye’de en fazla kupa kazanma’ unvanını tek başına geçirmiş oldu.
Terim; Süper Lig’deki 6 şampiyonluğun yanı sıra Türkiye Kupası’nda 2, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda 2, TFF Süper Kupa’da 2 ve UEFA Kupası’nda 1 olmak üzere toplam 13 şampiyonluk yaşadı.
 Karşılaşmanın ardından basın mensuplarının sorduğu “Neler söylemek isterseniz?” sorusuna, “Bana değil kahramanlara sorun” şeklinde bir cevap veren Fatih Terim’in cevabının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlamaya başlayan yardımcı antrenörler Hasan Şaş ve Ümit Davala ikilisi, Fenerbahçe’yi yenip kupayı kazanmalarının kendileri için büyük bir mutluluk olduğunu söyledi.
Galatasaray’ın final takımı olduğunu söyleyen Hasan Şaş, “Lige başlamadan önce çok iyi bir moral oldu. Biz bir final takımıyız ve final maçlarının hepsini iyi oynuyoruz. Ezeli rakibimizi yendik ve iki senedir üst üste şampiyonluğu ve Süper Kupa’yı aldık devamı gelecek” dedi.
Ümit Davala ise, Galatasaray’ın nerede bir kupa varsa ona talip olduğunu söyledi.
Daha sonra Galatasaray TV’nin sorularını yanıtlayan Fatih hoca; “Bizim için kazanmak her şartta önemli. Süper Kupa yada özel maç olsada kazanmak çok önemli. Süper Kupa’yı almak keyifli. Ortada bir iddia varsa G.Saray her zaman oradadır. İnşallah lig bizim için iyi başlar ve iyi devam eder . Aynı şekilde Avrupa ve bu sezon daha fazla ciddiye alacağımız Türkiye Kupası var, üç kulvarda da iddialı olmak istiyoruz.
Bu sezonda elimizden geleni yapacağız. 2 senede 2 şampiyonluk ve 2 Süper Kupa aldık. Böyle devam etmek istiyoruz, futbolcularımızı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

SKANDAL
Karşılaşmanın ardından ilk olarak 2. olan Fenerbahçe madalyalarını aldı. Daha sonra da Galatasaray ekibine madalyaları verildi. Ancak madalyaların iki takıma da yanlış verildiği ortaya çıktı. Fenerbahçeli futbolculara birincilik madalyası verildiği ortaya çıkarken, Galatasaraylı futbolculara da ikincilik madalyasının verildiği öğrenildi.

Bu hatanın ardından Federasyon yetkilileri madalyaları toplatarak, yeniden takımlara takdim edecek.





















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder