4 Ağustos 2013 Pazar

EMIRATES CUP 2013 CHAMPİONS GALATASARAY



Yine takıp Arsenal yine bir kupa maçı ve winner! Tarih tekerrür etmedı ve yıne bu gozler ev sahıbı olan bir klupden alınan kupaya şahit oldu.Analizlere girmeden önce o güzel insanlara teşekkur etmek boynumuzun borcu.İyi ki varsınız,iyi ki bu klup de oynayıp bızlerı mutluluğun nirvanasına ulaştırdınız.Vee iyi ki varsın siyah t shirt :)

Galatasaray dün Porto karşısında çok kötü bir ilk devre oynadı. İkinci yarıda toparlandı penaltıdan golü bulması kadar oyuna çıkması top tutması daha derli toplu bir görünüm verdi. Dün Arsenalkarşısında maçın başında bireysel hatadan yenik duruma düşebilirdi. Takım olarak daha istekli oynadılar orta sahada Arsenal’e karşı başabaş mücadele ederek top çaldılar pas yaparak gol yollarına girmek istediler. Daha canlı ve istekli oynadılar. Ramsey’nin soldan uzun pasında Walcottonsekizde müsait durumda Muslera’yla karşı karşıya golü atamadı. Bariz defansın kademesinin kaybolmasından doğan bir pozisyondu.


40. dakikada Chamberlain’in vuruşunda top kornere gitti. Ramsey kısa oynadı, Walcott’un ortasında top Galatasaray defansının ve Muslera’nın bakışları arasında filelere gitti ve devre 1-0Arsenal’in üstünlüğüyle kapandı.

Drogba ve Sneijder oyuna girince top Galatasaray’da daha fazla kalmaya başladı derken Emre Çolak her topu kaleye vurmaya başladı. Drogba Arsenal kornerlerinde kalesini korurken 77’nci dakikada MiquelinDrogba’yı arkadan itmesiyle kazanılan penaltıyı Fildişi Sahilli oyuncu gole çevirdi. İki takım da oyuncu değişiklikleri yaparak oyuna devam ederken Galatasaray Sneijder’in uzaktan şutlarıyla tehlike yaratmaya başladı. İki tecrübeli oyuncunun katkısıyla 87’nci dakikada Sneijder’in pasında Drogba vurdu ve Galatasaray Emirates turnuvasını kazandı.

Arsenal çok fazla oyuncu değiştirerek oyunun hızını kesmeye çalıştı fakat Drogba ve Sneijder’in tecrübesi kupayı Galatasaraya getirdi.

17 yaşındaki Zelalem ilk defa çıktığı Emirates’te göz doldurdu. Bu turnuva Galatasaray’ın eksiklerini görmek açısından çok önemli ve faydalı bir turnuva oldu.



TAKIMLAR             O   G   B   M   A   Y   P
1. Galatasaray      2     2    -    -    3    1   9
2. Porto                 2     1    -    1    3   2   6
3. Arsenal             2    -    1     1    3    4   4
4. Napoli               2     -    1    1    3    5   4

Nasıl oynadılar?

Muslera

İlk yarı çok önemli müdaheleler yaptı.Golde hatası yoktu bana gore,ıkıncı yarı görev düşmedi desek yeridir.Porto ve Arsenal maclarında yıne kendıne yakışan bir liderlik göruntusu verdı.Özellıkle oyun kurucu gorevını ustlenıp hem eli hem ayagı ıle topu oyuna sokması muhteşemdi

Semih

Maçta her başarılı mudahelesınden sonra '' oğlum benım,aslanım benım,koççç '' dıye hıtap ettıgım benden yaşca buyuk olan bir oyuncu.Bulent korkmaz olma yolunda emın adımlar ıle ılerlıyor onu da geçecegınden suphem yok.Yıne kendıne yakışan bır oyun ıle yenı sezona hazır oldugunu gosterdı.Chedjou ıle bu kadar erken anlasabıleceklerını dusunmuyordum.

Chedjou

Bizde tam senden bahsedıyorduk;Semıh ıle aralarında guzel bır uyum vardı kademe ve gerıden oyun kurma konusunda oldukça başarılıydı,yınede bu performans arttırılabılır.Böyle guven vermeye devam ettıkce o korkulu ruyasını daha az görür :)

Eboue

Sahaya kaptan olarak çıkıp hakkını veren bır performans ortaya koydu.Mucadele ettıgı zaman savunmada ve ofans da neler yapabılecegını hepimiz biliyoruz.Ekstra bırsey olmadı olası bir Şampıyonlar Ligi  eşlesmesınde kendısı ustunde bir baskı hissetme durumu da ortadan kalkmış oldu.

Sabri 

Oyuna ikinci yarı girmesine rağmen önce basıp pres yapan arkada ise gerektiği zaman mücadele eden bir görüntü çizdi.

Riera

Olmaz abi,yani bu şekilde imkansız.Süratli futbolculara bu kadar uzaktan mudahele etmek onun ıdeal sol bek olmadıgının en basıt işaretı degıl mı ? Yönetım eger gerçekten her yıl bu tur turnuvalara gıtmek ıstıyorsa ılk once Avrupa'da sureklı başarılıgı devam ettırmesı gerekıyor.Hedeflerı olan klupler bunu yapmalı,en yakın zamanda yerıne uygun bır oyuncu alınmasını umut edıyorum.

Engin

Ceyhun Gülselam

Bu sene sık sık orta alanda Melo'nun yerıne görebılecegımız bir oyuncu adayı oldugunu gosterdı.Fatih Terim ona çok guvenıyor.Bugun de Arsenal gibi bir takımın karsısında orta alanda kalıtelı topculara ragmen sırıtmadı ve ıyı bır kesıcı oldugunu gosterdı.

Ayağında topu güzel tutup akıllı servisler yaptı.Sakatlığının ciddi olmadıgını umit edıyorum eski Engin'i görur gıbıyım.. #direncüneytçakır

Umut

Bu yıl bızım ıcın Turkıye kupası maclarında oynatabılecegımız ideal yerlı statusunde kı forvet adayımız.Dısıplını ve yılmadan yaptıgı press sayesınde orta sahada topları tutabılıyoruz.

Elmander

Bayrağı çekmiş benim bir yorum getirmeme gerek yok.En yakın zamanda kendısıne teşekkur edilip yolların ayrılması gerekir.

Hamit

Futbolu unutmuş olan bu arkadaş hakkında bundan sonra kı maç onu ve maç sonu yayınlarında dıger futbolcular hakkında yorum yaparken gormezden geleceğim yegane isimdir.Bu onu bu blogda kendısıne gelene kadar son görüşünüz olacak.

Amrabat

Hızlı ayakları kadar beynıde o suratle çalışsaydı zaten messi olurdu dıyecek bazıları fakat kendısını gelıstırmesı gerek.Nur topu gıbı bır kazım varken aynı tıp bu kadar bencıllık neden ? bir yaptığı bir yaptığını tutmuyor kendisine verilen bu fırsatı iyi değerlendirir umarım.

Amrabat

İkinci yarı beklentilerin üstüne çıkıp güzel performans sergiledi.Kendine has olan bazı hareketleri yapmasa daha iyi olabılecegı kanaatındeyım.Adam eksıltıp ınce ara toplar atması gelişimi için çok onemlı.

Melo

Çok şukur korkulan olmadı ve o eski formuna kavuşmak ıcın gun sayıyor.Süper kupa da neden olmasın ?

Sneıjder

Tek forvet sistemınde daha cok ayakta kalıp oyunun akışını değiştirebilen bır futbolcu.Porto maçın da çift forvet yuzunden oldukca orta saha da press yapmaya maruz kalmısdı ve fazla efor sarfedıp oyunda kı boşlukları goremedı bu sistem benım sıstemım dıyerek adeta baş kaldırdı.

Drogba

Yaş 35 takımın yarısı.Kamoyunda bır çok yazılıp çizilen şey oldu ama benım gozume çarpan en belırgın başlık bu.Yorum yapmamı bekleyen ınsanlar var,bu adam hakkında ne gıbı bır yorum yapmamı beklıyorsun be adam ? Şimdi onlar düşünsün..

FATİH TERİM

Bu turnuvada çıkarılabılecek tum derslerı çıkardıgına adım gıbı emınım.İlk yarı ve ıkıncı yarı teknık varyasyonlarıı cok ıyı kullandı bu sene işi daha zor ama o neden imparator oldugunu gayet ıyı bılıyor.. Allah Kerim Fatih TERİM !










































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder