9 Ağustos 2013 Cuma

Kornerlerde alan savunması taktiği

Kornerlerde alan savunması yapmanın püf noktaları ;



Buna alan savunması deniyor çünkü oyuncular ceza sahası alanını parçalara bölünmüş şekilde hayal etmek zorunda ve savunmadaki her oyuncu belli bir parçadan sorumlu. Her oyuncu kendi bölgesini iyi kontrol ederse gol yemeniz mümkün değil. İşte bunu yapmanın sırları:

İşe ön ve arka direğe birer adam koyarak başlayın. Daha sonra altıpas çizgisinin üzerine üç adam koyun. Onların önüne, penaltı noktasıyla ceza sahası çizgisinin arasına da üç oyuncu yerleştirin. Herkes kendi bölgesinden sorumludur ve hiçbir oyuncu geriye gitmemelidir. Bir oyuncuyu altıpasın korner direğine bakan çizgisine koyun. Bu oyuncunun görevi çekilen şutları ya da koşa yapan oyuncuları engellemektir.

Burada kilit nokta oyuncuların öne doğru ilerlemeleridir. Böylece yakın direkteki oyuncu önündeki alana ilerleyecek ve arkasındaki diğer oyuncular da onu takip edecektir. Bu durumda eğer top ön direkteki adamı geçerse arkadan gelip alanı dolduran oyuncu topa vurabilecektir.
Rakipte tehlikeli bir uzun oyuncu varsa kısmi alan savunması da yapabilirsiniz. Burada bütün takım alan savunması yaparken adam adama markaj verilen oyuncular adamlarını tutmakla görevlidir. Onların esas amacı tuttukları oyuncunun topla buluşmasını ve kafa vurmasını engellemektir. Herkes yapacağı işe konsantre olursa gol yemek çok zordur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder