30 Temmuz 2013 Salı

Hagi'nin sağ eli



Galatasaray Dergisi'nin her sayısı son sayfasına kadar okutturuyor. Çıktığı iki sezondur Galatasaray futbol takımının başarısıyla ters orantılı görünüm veren dergide ilginç sürprizler yaşanıyor. İlk olarak Metin Yıldız'la yapılan ve genç futbolculara örnek olacak güzel röportaj var. Galatasaray'a en fazla gelip giden futbolcu özelliğini taşıyan B. Metin'i etraflıca tanıtan sayfalarda büyük takım oyuncusu olabilmenin ipuçları verilmiş.

İstanbul'a yeni gelen veya transferi düşünen her yıldız adayı B. Metin'in sözlerine kulak vermeli.

Galatasaray Dergisi'ndeki asıl çarpıcı güzellik ise Vedat Danacı'nın objektifinden yansıyan Gheorghe Hagi posteri. Danacı'nın görüntüsü beni yıllar öncesine götürdü. O postere yansıyan görüntüyü aklımda kaldığınca yazmak istiyorum.

Aklımda kaldığıncanın altını çiziyorum. Arşive dönerek o karenin öyküsünü vakanüvis gerçekliğiyle yazabilirdim ama Hagi'nin asil tavrına yakışanın aklımda kaldığı, hayalimde yaşattığım biçimiyle aktarmak olduğuna inanıyorum.

Hagi'nin hafif sakallı, sağ elini kalbinin üzerine koyarak İstiklal Marşı'nı dinlediği enstantanenin yakıcı bir hikayesi vardır.

Hagi Galatasaray'a geldiğinde hem annesi hem de babası yaşıyordu. İkinci sezonda Hagi çok sevdiği babasını yitirdi. Romanya'ya giderek toprağa verdi. Fatih Terim'in hafta sonunda oynanacak Kocaelispor maçına isterse gelmeyeceğini bildirmesine rağmen Hagi ayağında mezarlık tozuyla İstanbul'a döndü. Babasının 40 günlük yasını tutmak için sakal bırakmaya başladı.

Kocaelispor maçı başlarken Galatasaray taraftarı Hagi'ye başağlığı dileyerek kahramanlarını acısını paylaştığını gösterdi. İstiklal Marşı başlarken gözlerim Hagi'nin üzerindeydi. Hagi sağ elini kalbinin üzerine götürerek başını yere eğdi ve sonuna kadar öyle kaldı. Hagi o günden sonra Galatasaray'da forma giydiği karşılaşmaların tümünde sağ elini bir daha kalbinden kaldırmadı. Hagi'nin baba sevgisi ile sol göğsündeki amblem aracılığıyla bütünleştirdiği Galatasaray aşkı daha sonraki yıllarda tarihi günler yaşattı.

Sağ eli en acı gününde bile sarı-kırmızı sevgilisini unutmayan Hagi'nin neden candan oynayacak futbolcu istediğinin kanıtıdır. Hagi'nin posteri beş yıl boyunca zafer dolu Galatasaray döneminin anahtarıdır. Hagi'yi başkalarıyla karıştıranlara hatırlatırım.


kaynak; http://arsiv.aksam.com.tr/arsiv/aksam/2004/06/08/yazarlar/yazarlar28.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder