27 Temmuz 2013 Cumartesi

NO AL CALCIO MODERNO


Nasıl tribünler futbolun rengiyse, meşaleler de tribünlerin rengidir…

Çok uzun bir yazı olmayacak. Futbol severlerin, tribün severlerin şikayetçi olduğu bir konuyu dile
getireceğim. Malumunuz Türk futbolu eskisi kadar zevk vermiyor kimseye. Ya da kendi adıma konuşayım. Bana eskisi kadar zevk vermiyor. Birçok neden var bir tanesi de tribünler. Tribünler futbolun çok büyük bir parçasıdır. Futbolun rengidir tribünler. Futbolumuzla beraber taraftarlığımızda kötüye gidiyor maalesef. Eskiden statlar dolardı. Hani tıka basa dolmasada şimdiye göre çok daha iyiydi. Bayrak fazlaydı. Büyük büyük bayraklar dalgalanırdı tribünlerde. Bir heyecan vardı.

Bu anlattığım dönem aslında çokta uzak değil, yakın dönem ama son zamanlarda tribüne gelen e-bilet, yasaklar vs. tat, tuz bırakmadı kimsede. Kimse takımını desteklemeye gitmiyor. Boyunlarda atkılar yerine fotoğraf makineleri var. Herkes anı ölümsüzleştirme çabasında. Bırak anı ölümsüzleştirmeyi. Keyfine bak. Stadın havasını tenefüs et. Takımını destekle. Artık gol olduğu zaman havaya yumruklar değilde fotoğraf makineleri kalkıyor. Artık tribünlerde golden sonra yanında hiç tanımadığın birine sarılıp gol sevincini paylaşmanın tadını, o mutluluğun ne demek olduğunu bilmeyenler var. Çünkü gollerden sonra eller hemen telefona gidiyor. Niçin? Twitter’da “Gol" tweet’i paylaşacak. Var mı bundan daha önemlisi artık? Peki meşale yok, bayrak yok, bari tezahürat? O da yok maalesef. Küfür kâfir sadece.

Birde meşale vardır. Bana göre tribünlerin değişmezidir. Ülkemize 90’lı yılların başlarında geldi ama çok uzun sürmedi maalesef tribünlerde ki ömrü. Meşale tribünlerin eğlencesidir rengidir.Nasıl tribünler futbolun rengiyse, meşaleler de tribünlerin rengidir. Maçlarda stadyumların o büyüleyici atmosferinin temel sebebiydi meşaleler. Gollerden sonra bir anda yandı mı mutluluklar katlanırdı. Taraftarlar daha çok ateşlenir, daha fazla destek verirlerdi. Rakip takım sahaya çıkarken yakılan meşale bir korku salardı. Ama ne yazıkki ülkemizde meşale yasak. Tehlikeli madde olarak algılanıyor.

Artık meşaleler yasak. E-Bilet saçmalığı başladı. Statlarda bayrak gördüğümüz yok. Çoğu kişi maçı evinden takip edip tweet atmayı tercih ediyor. Maça gelenlerinde yarısı telefona gömülüyor maalesef. Bu söylediklerimi bizzat yaşadığım için söylüyorum. Artık tribünlerde de futbolda olduğu gibi eski heyecan yok maalesef… En yakın zamanda meşale yasağının kalkmasını, e-bilet saçmalığının bitmesini temenni ediyorum. Eski tribünleri özlüyorum…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder